Joomla! - Инсталация на ДжумлаСлед като процеса по качването на файловете на Joomla завърши, можете да започнете инсталирането на софтуера. За целта заредете във Вашия браузър URL адреса на Вашия уеб сайт. Ще видите следния екран:

Инсталирай Джумла - Install Joomla!
Това е процеса на пред инсталационна проверка на Вашата система. Не се притеснявайте, ако има разлика между реалното състояние на системата Ви и препоръчаните от Joomla! настройки. В повечето случай те са препоръчителни. Ако ползвате услугите на СуперХостинг.БГ, съвсем спокойно можете да продължите инсталацията - техните сървъри са конфигурирани оптимално за безпроблемната работа на Joomla!. Натиснете бутона Next, който се намира в горния десен ъгъл на страницата.


Ще се отвори следващата стъпка от инсталацията:
Инсталирай Джумла - Install Joomla!
Това е лицензионната информация за програмата. След като се запознаете с нея, натиснете бутона Next.

 • Първа стъпка – конфигуриране на MySQL база данни
  Тук е необходимо да въведете данните на създадената по-рано нова база данни във Вашия акаунт. За host name въведете `localhost`.
  Не забравяйте, че името на базата данни и потребителското име е необходимо да се въведат заедно с автоматично поставения от контролния панел префикс, отговарящ на потребителското име на Вашия хостинг акаунт.
  След като сте готови с въвеждането на данните, натиснете бутона Next.

  joomla

 • Втора стъпка – въвеждане на име за сайта
  Изберете подходящо име за Вашия сайт и го въведете в бялото поле. Когато сте готови, натиснете бутона Next.

  Инсталирай Джумла - Install Joomla!

 • Трета стъпка – потвърждаване на данните за сайта
  Тук проверете дали зададения URL адрес и пътя към сайта са верни, въведете валиден администраторски e-mail адрес и запишете паролата си. Когато сте готови, натиснете бутона Next.

  Инсталирай Джумла - Install Joomla!
  Ще видите следния екран:
  Инсталирай Джумла - Install Joomla!

Това е всичко необходимо за инсталацията на Joomla, но преди да се насочите към своя нов сайт трябва да изтриете инсталационната директория (“installation”) на Joomla!, която се намира при другите програмни файлове и директории, на Вашия хостинг акаунт. След като я изтриете вече може да изберете бутона View Site, за да се запознаете със своя нов сайт. Ще видите стартовия екран на една току що инсталирана Joomla!:
joomla